Bio 🇩🇪

Mind Driller is een industrieel metal muzikaal project dat in 2011 ontstond uit de handen van gitarist Javier Oriente (een lid van de groepen Blood, Hasswut en Stoneheads).

De muziekstijl van “Mind Driller” wordt gedefinieerd als een gevarieerde en krachtige industriële metalbasis die, in tegenstelling tot andere bands van hetzelfde genre, drie vocalisten heeft. De gebruikte talen waren voornamelijk Spaans, Engels en Duits.

In eerste instantie was dit werk niet bedoeld voor het podium, maar na de positieve ontvangst werd besloten om het live te brengen, met een zeer positieve respons, vanwege de veelzijdigheid van stemmen, het geluid en de enscenering.

Eind 2012 ging het eerste volledige album genaamd “Red Industrial” in de verkoop onder het label “Mutant-e Records”. Dit eerste album werd door de band zelf opgenomen en geproduceerd en later in de “Mastersound”-studio’s (Duitsland) geremasterd door Alexander Krull (Atrocity and Leaves ‘Eyes). Vanuit deze eerste baan maakte de band een tour genaamd “Red Industrial Tour”, optredend in de belangrijkste steden van Spanje, zelfs op een date in Frankrijk.

Medio 2015 kwam hun tweede album, Zirkus, aan het licht, dat is geremasterd door Alexander Krull, en waarvan de groep een zeer uitgebreide tour heeft gemaakt met data in Spanje en Duitsland. Aan het begin van de «Zirkus Tour»-tour, besloten ze vanwege meningsverschillen tussen de band en Carlos Esteve Mas, de drummer van Mind Driller tot nu toe, verschillende wegen in te slaan. Het is dan dat de band hun nieuwe drummer Jordi opneemt, die praktisch de hele Zirkus-tour zal coveren. Dit album werd voor het eerst live gepresenteerd op het Rock Am Stück Festival, in Fritzlar (Duitsland) en in Frankfurt, en eindigde zijn tour op het Full Metal Holiday festival, in Mallorca, in oktober 2018 (officieel eindigde de tour aan het einde van van december 2017 in Dénia)

Maanden voor het einde van de Zirkus-tour waarschuwt Jordi voor zijn beslissing om de training te verlaten vanwege onverenigbaarheid met het werk, en het is dan, wanneer Reimon gedeeltelijk is opgenomen in de drums, die op geïsoleerde data met Jordi optrad, totdat eindelijk verlaat Jordi de band voorgoed, en dat is wanneer Reimon officieel de drums leidt.

In 2019 kwam zijn derde werk uit, getiteld “Involution”, geproduceerd door Mind Driller en Raúl Abellán, gemixt door Raúl Abellán en gemasterd door Marco D’Agostino, onder het label “Art Gates Records”.

Met dit derde album begint de band aan een uitgebreide nationale en Europese tournee, opening voor groepen als “Oomph!” landelijk in Madrid en Barcelona, ​​en op hun beurt in de Duitse steden Olpe, Krefeld en Osnabrück.

Bovendien slaagt de band erin om live te gaan naar de grote Spaanse festivals (Leyendas del Rock, Resurrection Fest, Rock Fest en Rock the Night), onder meer door de datum op het Duitse Rock Am Stück-festival te herhalen, evenals Andorra en Frankrijk .


Copyright © Mind Driller - All Rights Reserved